facebook

Служба Божа під час карантину: в Івано-Франківську все без змін (ВІДЕО)

Служби в церквах Івано-Франківська проходять за розкладом – введення карантину на їхнє проведення не вплинуло.

Пише - джерело.

11 березня глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук закликав священників та парафіян дотримуватися правил безпеки та особистої гігієни у храмах. Зокрема, він попросив літніх людей та батьків з маленькими дітьми залишатися вдома, дивитись онлайн трансляції служби, також не цілувати ікони, інформує «Галка» з посиланням на «Суспільне».

Франківка Ліліана Лавринюк відбула сьогодні службу у храмі. Жінка каже, що намагається не пропускати служби по неділях. Про карантин знає, але вважає, що дотримання елементарних правил вбереже від захворювання.

“Я вже не цілувала ікону, як зазвичай. Намагаюся ручку якось так рукавом брати. Ніби ніхто не кашляв в церкві. Все було як завжди. Може трохи ближче стояли один біля одного, бо я знаю, що треба хоча б метр тримати дистанцію. Але всі молились, співали, ніхто не кашляв. Це означає, що поки все нормально”, – каже парафіянка.

Мар’яна Бурдун разом з півторарічним сином також прийшла до церкви. Слухала службу на вулиці. Каже, у дворі лишилась через дитину, яка заснула. Паніка щодо коронавірусу та карантин абсолютно не вплинули на її життя.

Читайте також:  Завтра у франківських школах пролунає перший дзвоник (РОЗКЛАД)

“Я спокійно ставлюся до ситуації . Живу так як і жила: ходжу на тренування, гуляємо з дитиною. Себе від всього вберегти і застрахувати не можеш. Можна навіть сидячи вдома, щось підхопити, захворіти, або, не дай Боже, померти. Не треба впадати в паніку. Треба вести себе спокійно і дбати про здоров’я”, – розповіла Мар’яна Бурдун.

Отець Себастьян каже, що непомітно, чи зменшилась кількість парафіян у храмі. Особливих заходів безпеки тут не ввели: дезінфекцію приміщень не проводять. Онлайн трансляції сьогодні також не відбуваються. Священники радять не цілувати ікони. Про безпеку під час таїнства причастя подбали ще кілька років тому, розповідає отець Себастьян.

“Ми причащаємо так, що контакту з людиною не відбувається взагалі. Священник кладе причастя в уста людини і фізичного дотику немає. А, навіть, якби хтось випадково, доторкнувся, то ми таку людину повчаємо, наставляємо. Ми вже робимо так багато років”, – сказав отець.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: