facebook

Поліцейські оштрафували водія, котрий перевозив дітей без автокрісел та потрапив в ДТП (ФОТО)

Аварія трапилась 10 січня близько 9 години ранку між населеними пунктами Микуличин та Татарів, що на Яремчанщині.

Пише - джерело.

51-річний водій «КІА» не впорався з керування виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем «Мерседес-Бенц», під керуванням 37-річного мешканця Республіки Молдова, в салоні якого знаходилось двоє дітей віком 5-ти та 10-ти років. Батько перевозив дітей без автокрісел, тим самим наразив їх на небезпеку. На щастя, в сьогоднішній ДТП ніхто не постраждав.

На водія «KІА» поліцейські склали протокол за ст.124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП, а водію «Mercedes-Benz» виписали штраф за порушення правил перевезення дітей у розмірі 510 грн.

“Батьки повинні розуміти, що у будь-якому випадку, коли дитина в авто не сидить в автокріслі, при виникненні ДТП наслідки можуть бути трагічними. Але пам’ятайте: недостатньо просто придбати автокрісло – безпека та ефективність також залежить від того, чи вірно було підібране крісло, а також від правильності його фіксації!”, – наголошує поліція Прикарпаття.

21 листопада в Україні набув чинності закон, який передбачає штрафи за перевезення дітей в автомобілі без спеціальних засобів кріплення.

Читайте також:  Ще п’ятьох долинян суд оштрафував на 17 000 грн за прогулянки без масок

Заборонено перевозити без автокрісел дітей, нижчих за 145 сантиметрів, або віком до 12 років. За недотримання правил водія чекає штраф 510 гривень, а за повторне порушення — 850.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: